Διαμαρτυρία για τον δικαστικό χάρτη και την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Άστρους στο Ναύπλιο (pics)

Διαμαρτυρία για τον δικαστικό χάρτη και την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Άστρους στο Ναύπλιο (pics)

Απρίλιος 15, 2024 - 15:58
5 σχόλια

Διαμαρτυρία για την απόσπαση του Πρωτοδικείου Σπάρτης από το Εφετείο Ναυπλίου και την υπαγωγή του στο Εφετείο Καλαμάτας και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Άστρους και Μάσσητος Κρανιδίου, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι στα Δικαστήρια Ναυπλίου.

Στην διαμαρτυρία παρόντες, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων  και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση των μελών του στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις αποδυνάμωσης του Εφετείου και Πρωτοδικείου Ναυπλίου μέσω των αλλαγών του Δικαστικού Χάρτη , (απόσπαση Πρωτοδικείου Σπάρτης από Εφετείο Ναυπλίου και υπαγωγή του στο Εφετείο Καλαμάτας , κατάργηση των Ειρηνοδικείων Άστρους και Μάσσητος ), αποφάσισε ομόφωνα: Την καθολική αποχή των μελών του Συλλόγου, την Παρασκευή 12/4/2024 και τη Δευτέρα 15/4/2024.

(φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Aπό το .ΑrgolidaPortal.gr


5 Σχόλια

Ο ΔΣ Ναυπλίου απέχει μόνο 2 μέρες για κάτι που δεν τον συμφέρει στις αλλαγές. Ο ΔΣ Τρίπολης, αν και οι αλλαγές τον συμφέρουν, απέχει μέχρι το τέλος του μήνα προκαταβολικά για τις τυχόν αλλαγές στο νομοσχέδιο ύστερα από τις αντιδράσεις του Ναυπλίου. Λογική μηδέν.

Πού είναι η αντίδραση του Δήμου Τρίπολης ώστε να απαιτήσει το υποθηκοφυλακείο/κτηματολόγιο Άστρους να υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Τρίπολης και όχι σε αυτό του Ναυπλίου; Γιατί οι άλλοι τοπικοί φορείς, πέραν του Δικηγορικού Συλλόγου, δεν απαιτούν να έρθουν όλες οι υπηρεσίες όλων των περιοχών της ΠΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη και αφήνουν χωρίς αντίδραση την μεταφορά τους σε άλλες πόλεις;

@19:53 - Όταν ένα "κακό" χτυπάει την πόρτα του γείτονα, η επόμενη που θα χτυπήσει θα είναι η δικιά σου. Μυαλό μηδέν όμως.....

@21:23 Η Τρίπολη κάνει 15μερη αποχή ενώ το νομοσχέδιο της δίνει το Άστρος(και άλλες περιοχές). Το Ναύπλιο κάνει 2μερη αποχή γιατί το νομοσχέδιο της παίρνει το Άστρος και την Σπάρτη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο ΑΑ αδυνατεί να καταλάβει ότι στο Ναύπλιο διαμαρτύρονται γιατί τους πήραν τα κλεμμένα Αστρος και Λεωνίδιο και υα επανέφεραν στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Η Τρίπολη απεργεί γιατί θέλει και το Εφετείο, αλλά πριν πρέπει να έρθει και το υποθηκοφυλακείο Αστρους που προ μηνός πήγε στο Ναύπλιο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.