Κυρίτσης: Ανακατανομή των προσφύγων σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες

Κυρίτσης: Ανακατανομή των προσφύγων σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες

Αύγουστος 21, 2016 - 12:36
2 σχόλια

Ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην ανακατανομή μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε νέα κέντρα φιλοξενίας, που θα δημιουργηθούν σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Θα εξαιρεθούν μόνο οι ακριτικοί νομοί, όπως ο Έβρος, και μικρά νησιά. Ως προς την ανακατανομή, αυτή θα γίνει με πληθυσμικά κτιρήτια, και στόχος της κυβέρνησης είναι η κάθε δομή να στεγάζει 500 έως και 1.000 πρόσφυγες, προκειμένου οι καταυλισμοί να μην μετατραπούν σε «μικρές πόλεις». 

Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι αρκετές από τις παλιές δομές κατασκευάστηκαν σε «καθεστώς βιασύνης» και συνεπώς δεν πληρούν όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι νέοι χώροι φιλοξενίας θα διαθέτουν κοντέινερ, κι όχι αντίσκηνα. Στην τρέχουσα φάση, όπως είπε, γίνεται επαναξιολόγηση των σημερινών καταυλισμών ώστε να διαπιστωθεί ποιες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά από μικρές αναβαθμίσεις, και ποιες πρέπει να καταργηθούν. Ορισμένα σημερινά κέντρα δεν αποκλείεται να διατηρηθούν και ως εφεδρικοί χώροι φιλοξενίας.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Οι αλτρουιστές Δήμαρχοι του Σύριζα γιατί να μην έχουν ένα bonus 1000 επιπλέον αφού ξέρουν να τους κουλαντρίσουν

Ρε ..... σας είπαμε δεν θέλουμε <<επενδυτές> τελεία και παύλα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.