Λεβίδι: Εορτασμός της 203ης επετείου της πρώτης νικητήριας μάχης κατά των Τούρκων (pics,vid)

Λεβίδι: Εορτασμός της 203ης επετείου της πρώτης νικητήριας μάχης κατά των Τούρκων (pics,vid)

Απρίλιος 14, 2024 - 15:00
1 σχόλια

Tην Κυριακή 14 Απριλίου  κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την πρώτη νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων που δόθηκε στο Λεβίδι στις 14 Απριλίου του 1821.

Έτσι, την Παρασκευή 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Θυσίας προς τιμή των Ηρώων της μάχης του Λεβιδίου «Στριφτομπόλεια 2024»

Το Σάββατο 13 Απριλίου, έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνου από τον Δήμο Τρίπολης στην προτομή του καπετάν Αλέξη Νικολάου ή Λεβιδιώτη και ακολούθως τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην ΤΚ Παλαιόπυργου στις προτομές των υπέρ της πατρίδος αγωνισαμένων τέκνων του Παλαιόπυργου, καπετάν Αντώνη Δραβίλα και Βασίλη Κατρή ή Κατριμουστάκη. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε Λαμπαδηφορία από τον Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου και την ομάδα Νεολαίας.

Την Κυριακή 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κυρία Βασιλική Πραγκαστή, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος, προς τιμήν των ηρώων παρέλασαν οι μαθητές και αντιπροσωπείες συλλόγων, έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές των Αγώνων Θυσίας, και ακολούθησε χορός στην πλατεία.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ.Αθανάσιος Παπαδόπουλος,  ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χ. Λαμπρόπουλος  προχώρησαν σε δηλώσεις και έδωσαν μηνύματα ενότητας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτασμός της 203ης επετείου της μάχης κατά των Τούρκων στο Λεβίδι


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Όλοι και .... όλες στα μαγαζα του Λεβιδίου τίμησαν το κρασάκι και το τσίπουρο. Μόνο για τη βόλτα πήγαν μην μας πουλάνε και τρέλα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.