Με ποίηση και μουσική γιόρτασε ο ΦΟΤ την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (pics,vid)

Με ποίηση και μουσική γιόρτασε ο ΦΟΤ την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (pics,vid)

Μάρτιος 22, 2016 - 10:04
2 σχόλια

Παγκόσμια ημέρα ποίησης η 21η Μαρτίου και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης θέλησε να τη γιορτάσει με μία βραδιά ποιητική αλλά και μουσική στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Η βραδιά, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, ήταν μέρος της πανελλήνιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης άνοιξε την εκδήλωση και καλωσόρισε τον κόσμο που γέμισε το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, καθώς η Τρίπολη είναι μία από τις 31 πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν σε αυτή τη δράση.

Στο πρώτο μέρος «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» η Εύα Γαλιώτου διάβασε ποιήματα των Σεφέρη, Μπρεχτ, Χουλιάρα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκε μελοποιημένη ποίηση με τη Στέλλα Δρακοπούλου στην παρουσίαση, τον Παναγιώτη Αλουπογιάννη στο πιάνο και τον Παναγιώτη Παπαντωνίου στο τραγούδι. Μελοποιημένα ποιήματα των Σολωμού, Ελευθερίου, Γκάτσου, Λειβαδίτη, Λόρκα, Καββαδία, Σκαρίμπα, Λουντέμη, Ελύτη, Αναγνωστάκη, Σεφέρη πλημμύρισαν το θέατρο με τον κόσμο να σιγοτραγουδά και να δίνει το πιο θερμό του χειροκρότημα.

Μία πολύ ωραία βραδιά που, όπως είπε και η κυρία Μεντή, αν και την ίδια ημέρα γιορτάζεται και η Παγκόσμια ημέρα του ύπνου, κανένας δεν έφτασε σε αυτό το σημείο…

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Με ποίηση και μουσική γιόρτασε ο ΦΟΤ την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης


2 Σχόλια

πολλή χολή ρε παιδί μου για το τίποτα--->Υποβλήθηκε από ανωνυμος (χωρίς επαλήθευση) στις Τρί, 22/03/2016 - 17:53. πολύ μικρόφωνο ρε παιδί μου για το τίποτα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.