Να πούμε την Πυροσβεστική «Δασική Αστυνομία»;..

Να πούμε την Πυροσβεστική «Δασική Αστυνομία»;..

Αύγουστος 25, 2023 - 11:31
2 σχόλια

Ω, παίδες Ελλήνων, μην με παρεξηγείτε τον άεργο, ιδέες ρίχνω. Αν, λέω αν, ονομάζαμε την Πυροσβεστική Δασική Αστυνομία, θα έμπαινε στη διαδικασία η κυβέρνηση να κάνει μόνιμες προσλήψεις;

Ή αν ονομάζαμε τους Πυροφύλακες, Δασοαστυνομικούς, θα έβγαζε η κυβέρνηση ένα κονδύλι που να περισσεύει από απευθείας αναθέσεις και λοιπά, κάποια χρήματα να έχουμε, ας πούμε, αντί για έναν πυροφύλακα, μοναδικό και συμβασιούχο για έξι μήνες στο πυροφυλάκιο του Αντάτεπε στη Δαδιά πάνω από το καμένο πτώμα της οποίας κλαίει η κυβέρνηση και ο αναρμόδιος υπουργός;

Ένας πυροφύλακας που έκανε συνεχόμενες 24ωρες βάρδιες για δέκα μέρες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε έναν φυσικό θησαυρό της χώρας.

Κι από την άλλη, ένας υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποτυχημένος στο Υγείας (πρώτη η Ελλάδα σε θανάτους στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού), αποτυχημένος στον Τουρισμό (Turkaegean), που του ανετέθη ένα τόσο νευραλγικό υπουργείο.

Επειδή η κυβέρνησις προσλαμβάνει αστυνομικούς για να φυλάνε παγκάκια, πανεπιστήμια, σε λίγο και βρεφονηπιακούς σταθμούς, λέω, παίδες Ελλήνων, μήπως βαφτίσουμε τη Δασοπροστασία Αστυνομία και αποκτήσουμε δασοφύλακες, πυροφύλακες, πυροσβέστες.

Αν το πρόβλημα είναι εκεί, δηλαδή...

Όσο για τα υπόλοιπα, το 10%-15% των πυρκαγιών οφείλονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Το υπόλοιπο 90% οφείλεται ξεκάθαρα σε εμπρησμούς από πρόθεση ή από αμέλεια.

Ο υπουργός που δηλώνει ότι θα κυνηγήσει τους εμπρηστές (έργο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης) καλό θα ήταν να αναφερθεί στις ευθύνες του υπουργείου της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η οποία παρέδωσε, όπως φαίνεται, καμένη γη στους επόμενους.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.