νους – TEDxKlonatzidika 2024

νους – TEDxKlonatzidika 2024

Απρίλιος 25, 2024 - 15:22
1 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η δύναμη του νου στην πλαισίωση (διαμόρφωση) του κόσμου:

Ένα ταξίδι μέσα από 4 ομόκεντρους κύκλους.

Σε μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος διαμορφώνεται από πολλαπλές πτυχές η δύναμη του νου  αποτελεί το μέσο του ατόμου στην διαμόρφωση του κόσμου. Σκοπός, του φετινού TEDxKlonatzidika  είναι η ανάδειξή του ταξιδιού που κάνει ο ανθρώπινος νους μέσα από 4 ομόκεντρους κύκλους οι οποίοι, αντιπροσωπεύουν κάθε πτυχή της επίδρασης του νου στην ζωή μας. Ξεκινώντας από τον πυρήνα όπου εντοπίζεται η σπίθα της συνείδησης , οδηγούμαστε στην προσαρμογή και την επιβίωση, όπου η δύναμη και η σημασία  του νου αναδεικνύεται ως καταλύτης (ως απαραίτητη) για την πρόοδο του ανθρώπου. Στα στάδια του πολιτισμού και του κοινωνικού περιβάλλοντος όπου εντοπίζεται η πολυμορφία και η διαφορετικότητα  εμφανίζεται η δύναμη του μυαλού να διαμορφώνει πεποιθήσεις και αξίες, αναδεικνύοντας έτσι την ικανότητα του νου να υπερβαίνει τα όρια και να δημιουργεί έμπνευση και καινοτομία. Εν ολίγης, αυτό που μπορούμε να διαπιστώσουμε είναι ότι μέσω της ορθής αξιοποίησης της σκέψης μας οδηγούμαστε σε ένα καλύτερο αύριο.  

Σας περιμένουμε λοιπόν, όλους στις 19 Μαΐου 2024 στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο καθώς και στον κινηματογράφο (CineVille) της πόλης μας, για να γίνετε συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας και για να αναδείξουμε την δύναμη του νου…

Στην αρχή όλα τα πράματα ήταν ίδια,  μετά ήρθε ο νους και τα ταξινόμησε (Αναξαγόρας)  

Ευχαριστούμε,

Η οργανωτική ομάδα του TEDxKlonatzidika

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.