«Όχι» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, είπαν οι πολίτες της Γορτυνίας (vid)

«Όχι» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, είπαν οι πολίτες της Γορτυνίας (vid)

Απρίλιος 12, 2024 - 12:13
53 σχόλια

Ζαχαριάς: Τα βουνά μας δεν θα γλυτώσουν αν δεν αντισταθούμε

Μεγάλη  ήταν η ανταπόκριση των πολιτών, των φορέων και των συλλόγων στην ενημερωτική συνάντηση στη Βυτίνα που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα με θέμα  την εγκατάσταση αιολικών και μικρουδροηλεκτρικών πάρκων στο Μαίναλο.

Στις 10 Απριλίου 2024 στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας πραγματοποιήθηκε μία ακόμα εκδήλωση της επιτροπής την ώρα που ήδη έχουν πάρει καταρχήν άδεια τρεις εταιρείες για εγκατάσταση 146 Ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, ισχύος 510 MW. Έχουν ζώσει όλο το Μαίναλο, αφού προβλέπεται να εγκατασταθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Φαλάνθου, Μεγαλόπολης, Τρικολώνων, Βυτίνας, Κλείτορος, Λεβιδίου).

Επίσης, δεκάδες φωτοβολταϊκά αναμένεται να εγκατασταθούν στην Κάτω Γορτυνία, αλλά και στο Βορειοδυτικό Μαίναλο. Σε πάνω από 7000 στρέμματα θα εγκατασταθούν δεκάδες εκατομμύρια πάνελς-λαμπόγυαλα για παραγωγή ενέργειας, ισχύος εκατοντάδων MW.

Ο κ. Ζαχαριάς Κώστας, μέλος της επιτροπής αγώνα σε δηλώσεις του,  την Πέμπτη 11 Απριλίου μίλησε για την εκδήλωση και για τα συμπεράσματα που βγήκαν. Όπως επεσήμανε οι ενημερωτικές δράσεις δεν θα σταματήσουν εδώ, αλλά θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, προκειμένου όλοι οι πολίτες να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επαγγελματίες, ενεργοί πολίτες, άνθρωποι που ζουν από τη μελισσοκομία, την καλλιέργεια της γης, την κτηνοτροφία, αλλά και τον τουρισμό, μέσω ανακοινώσεων στα κοινωνικά δίκτυα και στα μέσα ενημέρωσης εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στα όσα σχεδιάζονται σχετικά με τη δημιουργία αιολικών πάρκων στο Μαίναλο, το βουνό - πηγή της ζωής της Αρκαδίας.

Ούτε οι αναδασωτέες περιοχές, ούτε οι περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ, ούτε οι αρχαιολογικοί χώροι,  ούτε τα τοπόσημα, δεν προστατεύονται πια

Δεν διστάζουν Κυβέρνηση, ΕΕ και Επιχειρηματικοί Όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια να καταστρέψουν το περιβάλλον, να εξαφανίσουν μικρές οικογενειακές δραστηριότητες και επιχειρήσεις στην εστίαση, στον τουρισμό, στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και στη μελισσοκομία, να βυθίσουν όλο και πιο πολύ τα μικρά λαϊκά στρώματα, με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, στην ενεργειακή φτώχεια, για να αυξάνουν τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων.

Μόνο στην Αρκαδία έχουν πάρει άδεια για 140 μονάδες ΑΠΕ συνολικής ισχύος 5.500 MW.

·       66 αιολικά με 523 ανεμογεννήτριες ισχύος πάνω από 2.300 MW.

·       28 τεράστια φωτοβολταϊκά με κάλυψη 45.000 στρεμμάτων ισχύος 1033 MW.

·       16 Υδροηλεκτρικά ισχύος 63 MW.

·       30 Μονάδες αποθήκευσης ενέργειας με τεράστιες μπαταρίες λιθίου ισχύος 2.112 MW.

«Η  ενέργεια, το ρεύμα πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι»

Η επιτροπή θα συνεχίσει τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε όλοι να μάθουν για τις εξελίξεις στην Ενέργεια που αφορούν το Μαίναλο και το επόμενο διάστημα στόχος είναι αν σχεδιάσουν τη δράση τους για να σώσουν ότι σώζεται, να εμποδίσουν, να καθυστερήσουν, την υλοποίηση των φαραωνικών έργων που θα αλλοιώσουν τα το φυσικό περιβάλλον»

Τα βουνά μας δεν θα γλυτώσουν αν δεν αντισταθούμε, έτσι ας υπογράψουμε τα ψηφίσματα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο στη Βυτίνα


53 Σχόλια

Η ενημερωτική συνάντηση όπως λέτε είχε ως διοργανωτή στελέχη του ΚΚΕ ..τα συμπεράσματα δικά σας ..

Ανεγκεφαλοι, αυτό σάς απασχολεί;; Η ιδεολογική θέση τού γιατρού 'η αυτά πού λέει;; Μία ζωή στυλιαρια οι δεξιοί. Ξυπνάτε ρε.

Η πράσινη ενέργεια δεν μας παραμυθιάζει ,την φύση καταστρέφει και τα βουνά ρημάζει .

Απεραντη τιποτολογία, αερολογία και μπουρδολογία, η γνωστή της αριστερας. Απορρίπτουν τα πάντα και δεν προτείνουν τίποτα. Απορεί κανείς που υπάρχουν κάποιοι που τους πιστεύουν ...και τους ψηφίζουν....

Όταν άνοιξε το εργοστάσιο στην Μεγαλόπολη είχαμε της ίδιες αντιδράσεις? όλοι εσείς που αντιδρατε για τον λιγνίτη έχετε τίποτα να πείτε? Μήπως το πρόβλημα είναι στης ιδιωτικές εταιρείες γιατί εκεί υπάρχει ένα θέμα συζήτησης

Τον λιγνίτη αγαπώ, ποτέ δεν τον ξεχνώ, καρκίνο ας γεμίσει όλο το χωριό.

Βρε κουτά οι άδειες θέσεις (πληρότητα ανάλογη γηπέδου Αστέρα) στην εκδήλωση έμειναν σκόπιμα για να δεσπόζει το κόκκινο!

Φώναξε αγωνιστικά αφού φόρτισε την κινητάρα με μαύρη ενέργεια που καρκίνιασε τα πνευμόνια κάποιων κάπου

Γιατί είναι κακό που πρωτοστατεί με άλλους αγωνιστές το ΚΚΕ? Είναι κακό όμως που τα άλλα κόμματα στην Ευρωβουλή έχουν ψηφίσει ο θεός να την κάνει πράσινη μετάβαση για να μπουκωνουν οι τσέπες κάποιων ομίλων και να φορτώνουν το λογαριασμό σε μας. Ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ και θα έχουμε επιλογή στις Ευρωεκλογές...

@23:13 - Σύντροφοι και με τον λιγνίτη μπουκώνουν οι τσέπες κάποιων. Άλλο επιχείρημα έχετε;

Tι προτείνεις γιατρέ για πηγές ενέργειας; Δεν θυμάμαι να διαμαρτυρήθηκες για τους καρκινοπαθείς της Μεγαλὀπολης ή να ζητήσατε εγκατάσταση φίλτρων στις λιγνιτικές μονάδες; Υποκρισία και λαϊκισμός παν μαζί.

17:22 Κοιμήσου αγγελούδι μου. Άσε αυτούς πού έχουν μάθει να αγωνίζονται να συνεχίσουν. Δεν είναι για σένα αυτά. Θέλει κοτσια ο αγώνας. Λουφαξε καί άσε τούς άλλους να κανονίζουν τη ζωή σου. Να είσαι φρόνιμο παιδί. Ναι;; Έτσι μπράβο!!

19:56 Καλά, εσύ χαραμίζεσαι! Πρέπει να είσαι μεγάλο μυαλό! Πώς τα αντιλαμβάνεσαι όλα;; Γάτα με πέταλα. Ξεκουράσου τώρα για καμμιά εβδομάδα, γιατί μπορεί να πάθεις καμμιά κρίση εξυπνάδας..... μετά από αυτή τη διαπίστωση.

17:22 Άκου τιποτολογε: Κάποτε, ο γέρο- Καραμανλής, όταν ένας Αρκάδας βουλευτής της ΕΡΕ τού ζήτησε υπουργείο τού είπε: "Το σακάκι μου να στείλω στην Αρκαδία θα βγεί βουλευτής". Αυτή η αντίληψη συνεχίζεται καί τώρα από την δεξιά για τούς Αρκάδες, δυστυχώς. Συνεχίστε έτσι....

05:54 δηλαδη αν καταλαβα καλα θες λιγνίτη αλλα ενδιαφέρεσαι την ιδια ώρα για τους καρνικοπαθεις τη μεγαλοπολης γιατι και καλά ο πνευμονολογοσ δεν ενδιαφερεται

Ναι και το φορτίζω με ενέργεια από ανανεώσιμες, πυρηνικής περιλαμβανομένης. Δυσκολεύεσαι?

14:42 Πώς το βρήκες ρε θηρίο; Κι όχι ό,τι κι ό,τι. I-phone 15 pro Max 256 gb. Μακριά από αυτά που διαθέτει η πλέμπα σαν και σένα

Όπως βλέπουμε με τις καταστάσεις τριγύρω μας , πρέπει άμεσα να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα . Αλλιώς κάθε φορά που θα γίνεται κάτι στις χώρες που παράγεται το πετρέλαιο , οι τιμές στα καύσιμα θα αυξάνονται και κατεπεκταση παντού. Δεν ξέρω εάν οι ανεμογεννήτριες είναι η καλύτερη λύση ( αλλά είναι μια λύση). Προσωπικά πιστεύω ότι για αρχή θα έπρεπε κάθε σκεπή σπιτιού να έχει πάνελ. Σίγουρα κάποιο ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται ένα νοικοκυριό θα καλυπτόταν. Πρέπει όμως να φύγουμε από το πετρέλαιο άμεσα , αλλιώς θα φάμε τα πόδια μας.

Παυλάκο μανάρι Ξερόλα ρατσιστή ομοφοβικέ φοροκλέπτη άκου επιχείρημα! ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ δλδ αν θέλουν οι κάτοικοι ΑΠΕ να αποφασίζουν οι ίδιοι και τους όρους. Ξέρεις ότι δεν υπάρχει νομική μέριμνα για το μετα των ΑΠΕ; Όταν θα τελειώσει η αποστολή μιας ανεμογεννήτριας ποιος θα την κατεβάσει από το βουνό; Δεν προβλέπεται σε κανένα νομο, (γιατι;) άρα θα κερδοσκοπήσει ο επιχειρηματίας και ο λαός θα πληρώσει τα έξοδα καθαρισμού των βουνών απο τα υπολείμματα. Δεύτερον, οι οικείοι Δήμοι να βάζουν και τα ανταποδοτικά οφέλη όχι η + Αγια Οικογένεια. Σου άρεσαν τα επιχειρήματα;

Παύλος ,ο Τάκης Τσουκαλάς της ΝΔ . Εσύ Μεγαλοπολιτη πρέπει να γνωριζεις ότι η 4η μονάδα η μονη που δουλεύει με λιγνίτη εχει φιλτρα έχει και μονάδα αποθείωσης και παράγει ελάχιστους ρύπους ,οι παλιές ρυπογόνες είναι παρελθόν εδώ και χρόνια ,η 6 5η μονάδα φυσικού αερίου παράγει ελάχιστους ρύπους .Ο τροπος που γραφεις δείχνει ότι δεν έχεις περάσει ούτε βόλτα από εκεί .

@22:03 - Πόσοι είναι αυτοί οι ελάχιστοι ρύποι; Της 4ης μονάδας και των μονάδων με το φυσικό αέριο.

@16:34 - Ωραία ιδέα η αυτοδιάθεση και το να αποφασίζουμε οι ίδιοι. Να σου προτείνω ένα άλλο δημοψήφισμα; Αν θέλουμε να πληρώνουμε δημόσιους υπάλληλους που δεν αξιολογούνται και αν θέλουμε να καταργηθεί η μονιμότητα. Άλλη μπούρδα με τα ανταποδοτικά. Δηλαδή αν βρέχει στην Αρκαδία αλλά στην Αργολίδα όχι, να αφήσουμε την Αργολίδα να πεθάνει από λειψυδρία; Η ανεμογεννήτρια μπορεί να είναι πάνω σε ένα βουνό και για αυτό να πάρουν ένα μικρό ποσοστό σε ανταποδοτικά, αλλά το δίκτυο είναι εθνικό. Ούτε το βουνό ανήκει στην κοινότητα. Στο κράτος και στους πολίτες όλης της χώρας ανήκει.

Οι αφελείς μόνο περιμένουν οικολογική συνείδηση από το καρτέλ της ενέργειας! Εδώ οι επιχειρηματικοί αυτοί όμιλοι χρόνια μας κατακλέβουν με ~400εκατ. κάθε χρόνο χρεώνοντάς μας ρευματοκλοπέ!!!, στις βαφτισμένες “πράσινες” επενδύσεις θα κωλώσουν; Εδώ ζούμε άλλη μια κλοπή της φιλελέ οικονομίας από τους “άριστους” που μας καταστρέφουν για δεκαετίες. Το καρτέλ θέλει οι ανεμογεννήτριες να μπουν στις κορυφογραμμές του Μαινάλου που πριν χρόνια ήταν γεμάτες έλατα αλλά κάηκαν. Συμπέρασμα: καίμε τα έλατα & μετά παίρνουμε άδεια να “πρασινίσουμε” τα βουνά με ανεμογεννήτριες! Τι δεν κατάλαβες;

Green Tank: Σε ιστορικό χαμηλό το 2023 η ηλεκτροπαραγωγή με 14.7 εκατομμύρια τόνους CO2 . 22.6% λιγότερους από το προηγούμενο χαμηλό των 19 εκ. τόνων του 2022, σύμφωνα με νέα έκθεση του Green Tank. O λιγνιτικός σταθμός της Μεγαλόπολης V ο οποίος έπειτα από δύο μήνες μηδενικής παραγωγής, τέθηκε ξανά σε λειτουργία τον Δεκέμβριο . Στη γενική κατάταξη κατατάσσεται 5ος εκπέμποντας 0.6 εκ. τόνους το 2023.

Συγκρίνοντας την κατάταξη των σταθμών το 2023 με την αντίστοιχη του 2022, παρατηρείται πως ενώ ο Άγιος Δημήτριος παραμένει 1ος και τις δύο χρονιές, ο σταθμός ορυκτού αερίου Μεγαλόπολη IV έπεσε από τη 2η (το 2022) στην 6η θέση (το 2023), παραχωρώντας τη θέση του στην Πτολεμαΐδα 5. Στην πρώτη πεντάδα των πιο ρυπογόνων μονάδων το 2022, βρισκόταν και ο λιγνιτικός σταθμός Μελίτη Ι, ο οποίος το 2023 έπεσε στην 14η θέση. Τη θέση του Μελίτη Ι, κατέλαβε η μονάδα της Αλουμίνιον (5η το 2023), η οποία το 2022 βρισκόταν χαμηλότερα στην 8η θέση.

@10:02 - Ο "Μεγαλόπολη V" λοιπόν, μόλυνε με 600.000ΤΝ CO2 το περιβάλλον για το 2023. Και στον λιγνίτη υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, δεκαετίες τώρα. Κάποτε η Αριστερά υποστήριζε τρελά τις ΑΠΕ. Τώρα που έγιναν ψεκασμένοι και αυτοί, πουλάνε τρέλα. Ούτε ΑΠΕ θέλουν. Δεν θέλουν ΤΙΠΟΤΑ.

Ξέρει κανείς πόσα βαρέλια λιπαντικό χρειάζεται κάθε ανεμογεννήτρια σε κάθε service? Καί τί γίνεται αυτό το λιπαντικό πού αντικαθίσταται; Αν έχει κάποιος σαφή γνώση, περιμένουμε.

Κόψτε το ψέμα με την μόλυνση του περιβάλλοντος από CO2....Όσο και να παράξουμε, θα το τρώνε τα φυτά και θα παράγουν οξυγόνο. Επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό : ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΜΕ !!!! Όσο υπάρχουν κι αυτά βέβαια.....Καταλαβαίνω τις βαρύγδουπες διαπιστώσεις περί μολύνσεως από CO2 αλλά κάπου ώπα.....

Κλασικές μπουρδολογίες αναπαράγουν οι "σταθμάρχες" QAnon της ΝΔ σε κάθε θέμα που σχολιάζουν. Στην ερώτηση: ποιοι αποφασίζουν για μια προστατευμένη περιοχή; στο μυαλό των φιλελέ QAnon η απάντηση είναι φυσικά το κέρδος των καρτέλ της ενέργειας. Τα "πράσινα" άλογα που μας πουλάνε είναι το σανό για τη πλέμπα. Και αυτό τεκμηριώνετε πολύ εύκολα αν πάρουμε παραδείγματα ΑΠΕ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Όταν ρημάζουν τα βουνά οι μπουλτόζες ανοίγοντας δρόμους ,όταν ρίχνουν τόνους τσιμέντο για την βάση της ανεμογεννήτριας όλα αυτά είναι υγιεινά ,η μονη πραγματική πράσινη ενέργεια είναι τα φωτοβολταϊκά πάνω στις στέγες που αποθηκεύεται και η ενέργεια που παράγουν ,οι ανεμογεννήτριες είναι ότι χειρότεροι για να κονομάνε λίγοι ολιγάρχες εδώ και πολλοί στην Ευρώπη .Εξαλλου με τα υπάρχουσα αιολικά πάρκα ε ουμε ξεπεράσει τα στάνταρ που θέλει η Ευρώπη ,προς τι αυτή η βιασύνη να ρημάξουν οικοσυστήματα και αρχαιολογικούς χώρους ;

Η Γερμανία και η Πολωνία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί βιομηχανικών ρύπων στην ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα από την περιβαλλοντική υπηρεσία της Ένωσης.Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρουμανία και η Ισπανία ακολουθούν στον κατάλογο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) που έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη. Κατά προσέγγιση, το ένα πέμπτο του κόστους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη βιομηχανία στην Ευρώπη προέρχεται από εγκαταστάσεις στη Γερμανία η μεγαλύτερη αναλογία χώρας στην ΕΕ", αναφέρει σε δήλωσή της η διευθύντρια της EEA Ζακλίν Μακγκλέιντ.

Παυλάκο Μπουρδολόγε @ Άρα και το σπίτι σου, αφού ανήκει σε Εθνική Ιδιοκτησία, δεν ανήκει μονο σε σένα, ας το μοιραστείς λοιπόν με τους πρόσφυγες που "αγαπάς" πολύ κιόλας!

Έχουμε και τον συκοφάντη κομμουνιστή, οπαδό του QAnon, να έχει το θράσος το ΒΛΗΜΑ να κατηγορήσει άλλους ως QAnon!!! Ο ίδιος συκοφάντης που είχε το θράσος να πει ότι υποστηρίζουν παιδεραστές στην ΝΔ και το ίδιο είπε και για εμένα!!! Αυτός είναι ο πυρήνας της ηλιθιότητας των οπαδών του QAnon στις ΗΠΑ. Ηλίθιες θεωρίες συνομωσίας με πιο βασική ότι παιδεραστές, σατανιστές είναι εναντίον αυτού που υποστηρίζουν. Αυτό ακριβώς που κάνει ο STOKOS STOIXOS. Και είναι τόσο χαζός που προσάπτει σε άλλους αυτό που είναι!!! Θα πει κάποιος, αν είχε περισσότερο μυαλό θα ήταν κομμουνιστής; Σωστό και αυτό.

Παυλάκη να απαντάς σε ότι σου λένε όχι ότι θέλεις και όπως βολεύεσαι! Ποιος αμφισβήτησε την Εθνικότητα των Δικτύων; Όσο για τα μικρά ανταποδοτικά οφέλη, Βεβαίως να τα αποφασίζουν οι οικείοι Δήμοι. Γιατί να υπάρχει προκαθορισμός από την +Αγια Οικογένεια; Άλλο 1% άλλο 2%, έτσι δεν είναι; Σε έναν κορεσμένο από ΑΠΕ Νομό να ζητούνται μεγαλύτερα ανταποδοτικά οφέλη από τις τοπικές κοινωνίες, έτσι θα καμφθούν και κάποιες αντιδράσεις τουλάχιστον....

@12:10 - Τα θέλετε και τα γράφετε αυτά; Ξέρεις τι αναλώσιμα καταναλώνει η Μεγαλόπολη; Τα 100πλάσια από ανεμογεννήτριες. Μην γράφετε πράγματα χωρίς να σκέφτεστε πρώτα. Ορυχεία, μεταφορές, κεντρική μονάδα, υποστηρικτικές μονάδες κτλ. κτλ.

0:00 & Επίσης οι δηλωμένοι φοροκλέφτες σαν και σένα, να τιμωρούνται με ισόβια... Δεν ξέρω αν σου αρέσει παύλο

Παύλο ακου μανάρι για τη Μεγαλόπολη, μην ακους μονο ΣΚΑΙ, όσο και να κοστίσει η Θερμοηλεκτρική με καρβουνο μονάδα, μαζί και τα πρόστιμα για τους ρύπους είνα πιο ΦΘΗΝΗ με διαφορά από οτιδήποτε άλλο... Για την τσέπη των φτωχων συμφέρει. Για τα περιβαλλοντικά θέματα να συζητήσουμε με διαφάνεια όμως. Ποιος θα κατεβάσει τα σίδερα απο τα βουνά σε 30 χρόνια, ξέρεις εσύ ξερόλα μου;

@17:24 - Αγαπητέ άεργε, οι φόροι που έχω πληρώσει δεν σου φτάνουν δύο ζωές για να τους πλησιάσεις.

23:49@ Παύλο φοροκλέφτη, ψήφισε Κουλη γιατί είναι λίγα τα ψωμιά σου.... Άκου πλήρωσε φόρους ο φοροκλέφτης - λαμογιο επιχειρηματίας του κ@λ@υ

@22:38 - Η καταστροφή του τοπικού περιβάλλοντος στην πεδιάδα της Μεγαλόπολης είναι τεραστίων διαστάσεων. Είναι εκατονταπλάσιες φορές χειρότερη από τις ανεμογεννήτριες που λένε ότι ΘΑ βάλουν στο Μαίναλο. Πόσοι έχουν αρρωστήσει ή έχουν πεθάνει από την τεράστια μόλυνση των φουγάρων στην Μεγαλόπολη; Την τεράστια ζημιά των ορυχείων ποιος θα την αποκαταστήσει; Τα φουγάρα ποιος θα τα ξηλώσει; Τις ανεμογεννήτριες υποθέτω ότι μπορούν να τις πάνε για σκραπ. Λίγο που κοίταξα, υπάρχουν εταιρείες που το κάνουν.

Παύλο σου τεκμηρίωσα γιατί έχεις κατάντησες παθητικός απολογητής του Μίχου & το βούλωσες. Τώρα παριστάνεις το χαζό ξέροντας πως οι QAnon είναι ακροδεξιοί που σερβίρουν θεωρίες συνομωσίας & γελοιότητες τύπου Άδωνη & Βελόπουλο. Ή ούτε αυτό το ξέρεις; Διορισμένε “Σταθμάρχη”, είναι οδηγίες από το κόμμα, κάθε φορά που τα χάνετε να αρχίζετε τις χαζομάρες τύπου ψεκασμένοι, ζαιους, δύστυχους & στόκους; Ξύδι λοιπόν & καλή γελιοποίηση QAnon “σταθμάρχες” της ΝΔ(όχι ότι θα σοβαρευτείτε)! Ερώτηση: Ξέρεις σε πιο ποσοστό στις ΑΠΕ π.χ. σε Γερμάνια & Δανία συμμετέχουν Πολίτες & Σύλλογοι;

00:03 είναι αλήθεια οτι με αυτά που γράφεις δυσκολεύομαι να βάλω νόημα

Τα πτερυγια των ανεμογεννητριων δεν ανακυκλωνονται Παυλο, πρεπει καποιος να πληρωσει για να τα κατεβασει απο εκει. Αυτος ο καποιος θα ειναι ο Λαος, ο οποιος δεν εχει κανενα λογο σημερα που τα στηνουν οι επιχειρηματιες.... Επισης τα τεραστια σιδερα θελουν γερανους για να κατεβουν για να πανε για σκραπ , επισης λεφτα και εδω ...

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.