Οι «Αποδελτιώσεις» της Σεμίνας Διγενή παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη (pics,vid)

Οι «Αποδελτιώσεις» της Σεμίνας Διγενή παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 24, 2024 - 20:49
3 σχόλια

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το απόγευμα στο πάντοτε φιλόξενο Μεγάλο Καφενείο στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - παρουσίαση βιβλίου των «Αποδελτιώσεων» της δημοσιογράφου, συγγραφέα και βουλευτή του ΚΚΕ κυρίας Σεμίνας Διγενή.

Οι «Αποδελτιώσεις», το τρίτομο έργο της κυρίας Διγενή, περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, άρθρα, αποσπάσματα από ραδιοφωνικές εκπομπές, συνομιλίες με σπουδαία πρόσωπα σε ένα βάθος πολλών ετών. Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων που διαβάζονται απνευστί.

Για το βιβλίο μίλησαν η ίδια η κυρία Διγενή, η Εύα Γαλανιάδη, δημοσιογράφος, η Φάνη Ζαχαριάδου, φιλόλογος, και ο Γιώργος Ηλιόπουλος, δημοσιογράφος. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Θεοδωράκης.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό αμέσως από τον αναγνώστη των «Αποδελτιώσεων», είναι το γεγονός ότι η κυρία Διγενή στη μακρόχρονη δημοσιογραφική της καριέρα γνωρίζει πολύ καλά ότι για να μπορέσεις να αντλήσεις τις πληροφορίες μέσω των ερωτήσεων, πρέπει να γνωρίζεις καλά τον καλεσμένο σου, όποιος κι αν είναι αυτός, από τη θρυλική «Κόκκινη Πότα», την Καλαματιανή αριστερή αγωνίστρια που δεν λύγισε ποτέ, ως τον Δημήτρη Χορν.

Η αμεσότητα του λόγου της κυρίας Διγενή, οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εμβληματικές προσωπικότητες που παρουσιάζονται στα τρία βιβλία αλλά και ο ιδιαίτερος τρόπος που έχει να μεταφέρει τον αναγνώστη και να τον βάζει μπροστά στον άνθρωπο με τον οποίον συνομιλεί κάθε φορά, καθιστούν αυτά τα τρία βιβλία ένα πραγματικό γραπτό «ντοκιμαντέρ» της ελληνικής πολιτιστικής, κοινωνικής, πολιτικής πραγματικότητας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι «Αποδελτιώσεις» της Σεμίνας Διγενή παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη


3 Σχόλια

Αριστερά και δεξιά, αλώνια και σαλόνια, τσάι και συμπάθεια και όλοι οι καλοί χωράνε αρκεί να λειτουργεί η αγορά και να πωλούνται τα βιβλία - καλά πήγε κι αυτό

κουτσοί στραβοί στην αγία παρασκευή έλεγαν οι παλαιοί , δεξιοί αριστεροί στη σεμίνα διγενή λένε οι τωρινοί

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.