Περί μάσκας

Περί μάσκας

Απρίλιος 30, 2020 - 11:12
9 σχόλια

Ω,  παίδες Ελλήνων, έχοντας δει όλες τις συνεντεύξεις του συμπαθέστατου κ. Τσιόδρα μέσα στην καραντίνα, έχω να πω τα εξής για αυτά που κατάλαβα... Στην αρχή φορούσαμε μάσκα, αλλά αυτοί μας είπαν να μην βάζουμε μάσκα και παρότι βάζαμε μάσκα, μας έλεγαν ότι δεν χρειάζεται η μάσκα και όταν σταματήσαμε να φοράμε μάσκα είπαν ότι ίσως να χρειάζεται η μάσκα και τώρα θα είναι υποχρεωτικό να φοράς μάσκα, γιατί αν δεν φοράς τη μάσκα που σου είπαν να μην φοράς, δεν θα μπορείς να βγαίνεις χωρίς αυτή τη μάσκα... και θα τρως και 150 ευρώ πρόστιμο. 

Μάλλον έπαθα λίγο Θωμά Μάτσιο (τον διάσημο πλέον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού για το viral σαρδάμ που μας χάρισε) που πιθανότατα οφείλεται στην πολλή κλεισούρα στην σπηλιά μου.

Και πάμε στην ουσία τώρα. Αρχικά δεν υπάρχουν τόσες μάσκες μιας χρήσης διαθέσιμες σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ κτλ, συν ότι το κόστος τους έχει εκτιναχθεί προς τα πάνω. Μήπως δίνουν τα 600 ευρώ στους επιστήμονες επειδή θα τα πάρουν πίσω από τα προστίματα;

Μιλώντας με τον φίλο Περικλή στο κλεινόν άστυ μου λέει πως δεν βρίσκουν μάσκες, και αν ποτέ βρουν, τις χρυσοπληρώνουν. Και ο Περικλής έχει πολλούς οβολούς στην τράπεζα, για σκεφτείτε τον άνθρωπο που παίρνει το βασικό 580 ευρώ και θέλει και 2 μάσκες την ημέρα. Ή μια τετραμελή οικογένεια η οποία θα πρέπει να μετακινηθεί 2-3 φορές τη μέρα, το συνολικό μηνιαίο κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ (0,80-1 ευρώ η μάσκα x4 μέλη x3 μετακινήσεις/μέρα x22 μέρες του μήνα = 200+ ).

Σταματάω εδώ γιατί οι προύχοντες που σχολιάζουν στο Et In Arcadia ...Portal θα με πουν λαϊκιστή.

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει. Δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα μιας χρήσης, μπορείς να αγοράσεις και πάνινη και να την πλένεις. Δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα στο δρόμο πάρα μόνο σε κλειστούς χώρους ( σουπερμάρκετ, κομμωτήριο, ιατρεία). Τα 600 ευρώ που έδωσαν στους επιστήμονες είναι για τα σκόιλ ελικικου μαθήματα και δεν έχουν σχέση με τα "προστίματα". Ελπίζω να σε διαφωτισα.

Ενώ εσύ προβοκάτορα δεν είσαι μασκοφόρος ;;; που τους έχετε μαζέψει όλους εδώ μέσα. Προτείνω στο ARCADIA PORTAL να ανταμείξει κάπως προβοκάτορες observer παυλους και τα αλλα φυντανια για το γέλιο που προσφερουν στο κοινό σας

@13:28 Ουπς! Να κι ο άλλος καρνάβαλος, από το παρεάκι...των γνωστών παρα-μορφωμένων του διαδικτύου. Ξέρετε εσείς, STOIXOS, Παυλος, Omnia sunt communia και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις. Γελάει ο κόσμος

Παρακαλώ το πόρταλ να δώσει του ΠΑΥΛΟΥ να γράφει όλα τα άρθρα για την ΝΔ .Θα είναι οπως ο Βερυκιος στα αμυντικά θέματα !

Οι επιχειρήσεις βρήκαν εποχή για να βγάλουν όλη τη χασούρα τους. Οι τιμές ανέβηκαν στα ύψη. Οικονομικές συσκευασίες αντισηπτικών και μασκών δεν υπάρχουν. Από αντισηπτικά βρίσκεις κάποια μπουκαλάκια τσάντας, κακής ποιότητας που σου καταστρέφουν το δέρμα. Συσκευασίες αντισηπτικών με τζέλ του 0,5 και 1 λίτρου δεν βρίσκεις πουθενά. Οικονομικές συσκευασίες αντισηπτικών μαντηλιών με πρακτικό πλαστικό άνοιγμα δεν βρίσκεις, παρά μόνο μικρές και ασύμφορες οικονομικά συσκευασίες. Οικονομικά πακέτα των 50-100 μασκών δεν βρίσκεις. Τα κομμωτήρια και λοιπές επιχειρήσεις που ανοίγουν από 4/5 έχουν ανακοινώσε

Τα κομμωτήρια και λοιπές επιχειρήσεις που ανοίγουν από 4/5 έχουν ανακοινώσει αυξήσεις στις τιμές τους. Και αν επιζήσουμε από τον κορονοϊό θα πεθάνουμε από την φτώχεια.

@22:28 - Αντισηπτικά υπάρχουν άφθονα και στην πόλη μας. Οι μεγάλες συσκευασίες του 0,5 και 1 λίτρου. Για μάσκες, μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου. Οπότε δεν υπάρχει δράκος. Ύφεση θα έχουμε μεγάλη αλλά δεν είναι πρόβλημα οι μάσκες και τα αντισηπτικά. Αυτά υπάρχουν και είναι φτηνά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.