Προς απόσυρση το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για τους ΟΤΑ

Προς απόσυρση το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για τους ΟΤΑ

Νοέμβριος 23, 2016 - 09:55
0 σχόλια

Προς οριστική απόσυρση βαίνει με την υπάρχουσα μορφή του, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ που είχε συνταχθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες επικαλέιται η aftodioikisi.gr, στις προθέσεις του νέου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, είναι να αποσύρει σε πρώτη φάση το νομοσχέδιο όπως αυτό είχε κατατεθεί για διαβούλευση από τον πρώην ΥΠΕΣΔΑ Π. Κουρουμπλή.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στη συνέχεια θα προωθηθούν για νομοθέτηση μέσω τροπολογιών και (άλλων κοινοβουλευτικών διαδικασιών) μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν την επίλυση κατεπειγόντων θεμάτων των ΟΤΑ και των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων τους.

Τελικός στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι να καταθέσει ένα νέο νομοσχέδιο τους πρώτους μήνες του 2017 για τους ΟΤΑ, αφού πρώτα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αρμόδια επιτροπής του υπουργείου για την αναμόρφωση του “Καλλικράτη” και θα έχει καταλήξει σε πόρισμα για τις αναγκαίες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση. Μόνο τότε θα δοθεί σε «δημόσια διαβούλευση», όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.