Τρίπολη: Κάλεσμα στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το μακελειό στη Γάζα

Τρίπολη: Κάλεσμα στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το μακελειό στη Γάζα

Οκτώβριος 24, 2023 - 12:17
14 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή είναι κρίσιμη. Με πυρετώδεις ρυθμούς και με την πλήρη στήριξη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, το Ισραήλ εντείνει τις προετοιμασίες για τη χερσαία εισβολή του κατοχικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ήδη σφυροκοπείται ανελέητα με δολοφονικούς βομβαρδισμούς από τις 7 Οκτώβρη, με τουλάχιστον 5.087 νεκρούς Παλαιστίνιους εκ των οποίων τα 2.055 είναι παιδιά και οι 1.119 γυναίκες, καθώς και πάνω από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους. Η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας εγκυμονεί τον κίνδυνο να πυροδοτήσει γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας τη σφαγή ενός ολόκληρου λαού και δεν μπορούμε να μείνουμε απλοί θεατές.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που κινητοποιούμαστε αύριο, εκφράζουμε τη σταθερή και αταλάντευτη Αλληλεγγύη μας με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.
Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στη φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Για αυτόν το λόγο η τρομοκρατία του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία».

Η ελληνική Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό.  Μία μέρα μετά τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ και ενώ είχε προηγηθεί ο βομβαρδισμός στην ελληνορθόδοξη μονή του Αγ. Πορφυρίου, από τους Ισραηλινούς στη Γάζα, που μετράει ήδη 5.000 νεκρούς, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Ισραήλ, για να επιβεβαιώσει το «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα», αλλά ...«χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος»! Δηλαδή πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν για να θεωρηθεί «μεγάλο» το «ανθρωπιστικό κόστος»;

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, που είναι η μόνη ειρηνική διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής.

Οι λαοί, στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες της περιοχής μας για όλα τα παραπάνω σε κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 25 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023, ΣΤΙΣ 6:30μμ, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


14 Σχόλια

Ένας λαός που έχει στο παρελθόν του γενοκτονια Ποντίων, Μικρασιαστικο ξεριζωμό, Κύπρο δεν μπορεί να μην είναι με τον κατατρεγμένο. Πως καταντήσαμε έτσι; Να υποστηρίζουμε εμείς μια γενοκτονια! Όλοι στους δρόμους για να δείξουνε ότι δεν μας εκφράζει αυτή η ντροπή!

@14:06 Πράγματι οι κατατρεγμένοι Ισραηλινοί που η χαμάς και η χεσμπολάχ θέλει να τους γενοκτονήσει έχουν την πλήρη στήριξή μας. Δόξα το Θεό πάντως είναι αρκετά δυνατοί και δεν χρειάζονται τις πορείες μας

Δεν βαρέθηκαν …ήταν εκεί και πάντα θα είναι εκεί κατά κάθε γενοκτονίας δεν αλλάζουν θύτες με θύματα ανάλογα με την βολή τους.

Εύχομαι ποτέ να μην βρεθείτε στη θέση των ανθρώπων που βλέπουν την σφαγή αυτή την στιγμή στην Γάζα και ανατριχιάζουν. Που είναι ίδιοι και είδαν την σφαγή των αμάχων από την Χαμάς και ανατρίχιασαν. Και βγήκαν στον δρόμο γι να ζητήσουν να σταματήσουν οι σφαγές και να εφαρμοστεί η μόνη αποδειχτεί λύση των στη κρατών. Σας ευχομαι λοιπόν να μείνετε τα ότι κτήνη σε όλη σας την ζωή και να εκφράζεστε από πρωθυπουργός όπως ο Μητσοτάκης σήμερα ο τσιπρας εχτές κτλ. Γιατί εάν μέρα γίνεται άνθρωπος ίσως να μην το αντέξετε. Ντροπή σας και ευχομαι επίσης τα παιδια σας να σας μοιάσουν για να μην σας σιχαθούν

@05:57 - Είσαι το κλασσικό κορόιδο του Ερντογάν και των μουλάδων. Οι απόψεις σου είναι αυτές που έχουν φουντώσει την ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη. Δεν έβγαλες άχνα ποτέ, ούτε για τις σφαγές των τρομοκρατών της Χαμάς, ούτε για τις σφαγές των Ισλαμο-φασιστών στο Παρίσι, την Βαρκελώνη, την Νίκαια, το Μόναχο, το Βερολίνο, το Λονδίνο και πόσες άλλες πόλεις ακόμα. ΑΧΝΑ δεν έβγαλες, τσιμουδιά. Το παίζεις ανθρωπιστής αλλά μόνο a la carte. Εκεί που βολεύει την ιδεολογική μπούρδα που έχεις στο μυαλό σου. Στις σφαγές εκατοντάδων/χιλιάδων αθώων από φανατικούς Ισλαμιστές κάνεις τον χαζό. Απολίθωμα.

Καλύτερα να ‘σαι «κοροϊδο ,κατσαπλιάς,συμμορίτης , αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι,κουμουνι,απολίθωμα ( αλήθεια από ποιους το ακούς αυτό από ότι πιο σάπιο ). Παρά κάθαρμα,μαυραγορίτης ,ταγματασφαλιτης,φασιστας,δοσίλογος,ραγιάς κτλ. Δυο παρατάξεις εντελώς αντίθετες. Ευτυχώς εσυ δεν ανήκεις σε καμία από τις δυο γιατί δεν έχεις κέλυφος μπορείς και προσαρμόζεσαι ανάλογα τα γούστα του αφεντικού. Καλά κανείς Παύλο δεν είσαι σε και κανένα «αποτρόπαιο σχόλιο» να είσαι σκέτος φασίστας. Είσαι φιλελεύθερος αστός μοντέρνο κάθαρμα με βαθιές κρατικοδίαιτες τσέπες δηλαδή…πάντα με άποψη για ολα.E1,20/σχόλιο;

10:11 Εσύ τώρα πας να κάνεις διάλογο με κάποιον που πρώτο του μέλημα ήταν να γράψει σχόλιο σε τοπικό σάιτ στις 5:57 το πρωί. Κάποιοι άλλοι ασόβαροι και ηλίθιοι, εκείνη την ώρα θα είχαν πέσει για ύπνο γιατί δούλευαν νυχτερινοί ή θα ξυπνούσαν σε κανα μισάωρο για να πάνε στη δουλειά τους. Αυτός όμως, όχι. Το βιολί βιολάκι του

@12:04 - Για τρολ και χρήματα ανά σχόλιο να πας να ρωτήσεις τον Σκουρλέτη. Βγήκαν όλα στην φόρα "σύντροφε". Τις υπόλοιπες μπούρδες να τις λες με τα λίγα κορόιδα που έχουν απομείνει και τις πιστεύουν. Κάνατε το ξύσιμο ιδεολογία. Μιλάνε για προδότες αυτοί που έκαναν τις μεγαλύτερες εσωτερικές εκκαθαρίσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ξύπνα "σύντροφε", έχει κλείσει το εργοστάσιο. Δεν θα έρθει η παραγγελία ποτέ.

Παύλο κρατά πισινή γιατί μπορεί να γίνεται κυβέρνηση μαζί και να είστε όλοι στο ίδιο πεηρολ. Πες καλύτερα για τον Τάιλερ ξέρεις αυτά τα κιουτ και τέτοια που γράφεις. Στο κάτω κάτω ρε αδερφέ ελληνόπουλα είστε μην σκοτώνεστε όλοι για τα ότι αφεντικά δουλεύετε. Ξέρεις αυτά που «αφοδεύουν τον υπουργό». Αχ ωραία που είναι ζωή για κάποιους πάντα κερδισμένοι. Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο από την κατοχή ως τώρα πάντα στις δυσκολίες βρίσκει ευκαιρίες.

Όλοι εσείς που τσακώνεστε μεταξύ σας , δεν μας λέτε τελικά , οι Ισραηλινοί ή οι Παλαιστίνιοι έχουν δίκιο. Γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα εκατερωθεν μας έχει μπερδέψει

Ευχαριστώ τον θεό που με έκανε κατσαπλιά και δεν με άφησε να γίνω δεξιός ! Λευτεριά στην Παλαιστίνη !

Παύλο είναι αλήθεια ότι όταν ακούτε το όνομα «Στάλιν» οι φασίστες νιώθετε μια ενόχληση στην έδρα ; Γιατί το εργοστάσιο έκλεισε αλλά τα προϊόντα του αντέχουν στον χρόνο ! Κιουτ που θα έλεγες και εσυ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.