Στις 30 Μαΐου ο επίσημος επαναπατρισμός των οστών του Λαγκαδινού ήρωα Αναστασίου Κρατημένου

Στις 30 Μαΐου ο επίσημος επαναπατρισμός των οστών του Λαγκαδινού ήρωα Αναστασίου Κρατημένου

Απρίλιος 19, 2024 - 09:06
1 σχόλια

Όπως ενημερώνει με ανάρτησή του ο κ. Πάνος Χουντής, στις 30 Μαΐου 2024, θα γίνει ο επίσημος επαναπατρισμός των οστών, του Λαγκαδινού ήρωα Αναστασίου Κρατημένου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Επιτέλους, μετά από...50 χρόνια, στις 30-5-2024, θα γίνει από το ΓΕΣ ο επίσημος επαναπατρισμός των οστών του αδίκως φονευθέντος, κατά την τούρκικη εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο το 1974, Λαγκαδινού ήρωα μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ. Είναι επίσημη ανακοίνωση από το ΓΕΣ και συγκεκριμένα από την υπηρεσία που ασχολείται με τον επαναπατρισμό των οστών των Ελλήνων στρατιωτών που φονεύθηκαν κατά την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο το 1974.  Ο Λαγκαδινός ήρωάς μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ σκοτώθηκε στις 16-8-1974 μπροστά στην Πύλη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ από τους Τούρκους εισβολείς! Τα οστά του ήρωά μας, είχαν παραμείνει από τότε στην Κύπρο και χθες το ΓΕΣ μας ενημέρωσε για τον επίσημο επαναπατρισμό των. Επίσης η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 θα σας ενημερώσει για τις ημερομηνίες της κηδείας του ήρωά μας καθώς και το τελετουργικό  πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί κατά την ταφή του».
 

«Υπεύθυνο για το τελετουργικό και την  κηδεία των οστών του ήρωά μας, θα είναι το ΓΕΣ. Θα σας ενημερώσουμε σε επόμενες αναρτήσεις μας,για το πρόγραμμα της κηδείας και των προβλεπόμενων τιμών που θα ακολουθηθούν από το ΓΕΣ.  Σαν επιτροπή χαιρετίζουμε τον έπειτα από 50 χρόνια  επαναπατρισμό των οστών του Λαγκαδινού ήρωα σύμφωνα με κείμενα από απόρρητες στρατιωτικές βιβλιογραφία, που σας έχω δημοσιεύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μου. Σας ενημερώνω  ότι έπειτα από 3 χρόνια  με ευθύνη του  προέδρου του συμβουλίου της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σκατζού και του δημάρχου Γορτυνίας Στάθη Κούλη, δεν  συζητούν και  δεν επιτρέπουν  με το έτσι θέλω, την  έγγραφη πρότασή μας, να δοθεί το όνομα του ήρωά μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΈΝΟΥ σε μια ανώνυμη πλατεία στα Σβώρνα Λαγκαδίων. Διότι τρέμουν την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και την ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΊΑ. Μελανή Εθνική Ντροπή και τους αρμόζει η  Εθνική περιφρόνηση. Σε λίγες μέρες, θα σας έχω περισσότερες επίσημες λεπτομέρειες. Αυτά για σήμερα. Άντε .. γεια σας», αναφέρει, τέλος, ο Πάνος Χουντής.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ευχαριστουμε κε Χουντη, για το μαθημα ομοψυχιας. Την ωρα που ετοιμαζεται ο ενταφιασμος, θα βρειτε να εκμεταλευτειτε για πολιτικες επιθεσεις; Στο δικο μου χωριο, συνιθιζεται μεχρι και το μνημοσυνο των 40 ημ, να μην μιλα κανενας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.